O vorbă din popor spune că pofta vine mâncând. E ca atunci când guști pentru prima oară o ciocolată incredibil de gustoasă, care te face să te simți satisfăcut, împlinit, fericit. Măcar pentru câteva secunde, cât durează prima gură. Apoi, te obișnuiești cu gustul, îi apreciezi aroma, textura, te face să te simți minunat în continuare, dar nu e ca prima dată. Simți poftă și vrei mereu mai mult. Însă persistă senzația că lipsește ceva, dar nu știi cu ce să umpli golul, iar pe măsură ce te îndopi cu tablete întregi de ciocolată, începi să te simți rău și, poate, se simte și ea rău pentru că îți face rău.

Printre simțiri, prima gură de ciocolată e echivalentul lui coup de foudre, dragoste la prima vedere. Marea problemă e, la fel ca în exemplul cu ciocolata, că pofta vine simțind. Iubești și ești iubit, vrei mereu mai mult, vrei să treci la următorul nivel, să o „legalizezi” prin căsătorie, să faci o declarație în fața întregii lumi că tu aparții cuiva și acel cineva e al tău pentru totdeauna. Însă, dacă doar forțezi lucrurile și persoana aceea nu e potrivită pentru tine, începe, la fel ca ciocolata, să-ți facă rău. Te aperi, te închizi în tine, te îndepărtezi, te spargi în mii de bucăți și te întrebi mereu „De ce eu?”.

Orice relație e sortită eșecului pentru că lumea e într-o continuă schimbare și fiecare are ritmul propriu. Scrisul a evoluat întruna. A trecut de la protoscriere, adică reprezentările ornamentale de pe pereții peșterilor, la tăblițe de argilă, la papirus, pergament, hârtie, tastatură și online. Dacă nu scriu, cum aș putea să evoluez împreună cu scrisul?

Așadar, mă înscriu la Blogathon 2017. Ca să scriu mai mult, mai repede, mai bine, mai cu suflet, mai calculat, mai cu zvâc, mai ordonat, la timp, despre domenii și subiecte străine mie, respectând cerințe și anticipând tendințe.

Blogathon 2017 e o campanie organizată de BlogAwards, un site ce adună laolaltă bloggeri și advertiseri, care vor să se promoveze.

logo-BlogAwards-1

Dacă ai un blog și citești asta, înscrie-te în competiție și privește relația cu scrisul ca pe un maraton. Pe lângă faptul că o să-ți consolidezi relația cu scrisul, deci și pe cea cu tine însuți, ai șansa să câștigi premii interesante.

Lasă un comentariu