Este un fapt bine cunoscut că, din momentul în care vremea se încălzește, dă colțul ierbii și înfloresc copacii, oamenii singuri vor să se bucure din ce în ce mai mult de natură și de soare, așa că încep să-și dea întâlniri cu străini care au aceleași dorințe de socializare ca ale lor. Toate bune și frumoase până aici, relațiile dintre oameni înfloresc primăvara și nopțile răcoroase de vară se scurg printre plimbări sub clar de lună și escapade romantice în doi.

Problema e când vara se apropie de final și oamenii implicați în relații despre care cred că nu au niciun viitor se gândesc că urmează iarna și iarna nu-i ca vara, iarna are sărbători multe și de sărbători se reunesc toți din familie și n-ai vrea să apari la o cină în familie cu o persoană față de care nu mai ai niciun interes.

La final de vară, relațiile care au funcționat ca bandaje emoționale pentru călătoriile și activitățile sezonului cald fac implozie. Multe cupluri se despart și rămân poveștile pe care amicii ăia la care apelezi când vrei discuții profunde trebuie să le asculte, iar ceea ce urmează este o categorisire nerușinată a tipurilor de iubiți care trebuie evitați, inspirată din ceea ce am ascultat, ceea ce am văzut, ceea ce am observat și, posibil, ceea ce am trăit. 🙂

Tipul ”mai mult, mereu mai mult”

De regulă, tipul ”mai mult, mereu mai mult” suferă rău de un narcisism sănătos (sic!) și se crede cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai dorit, cel mai sexy, cel mai amuzant, cel mai șarmant. Chiar dacă e într-o relație cu Miss Univers, tipa perfectă din toate punctele de vedere, tipul ”mai mult, mereu mai mult” își va ține radarele deschise și va fi mereu în căutare de… altcineva.

Sigur, în fața tuturor prietenilor, a familiei și mai ales pe rețelele de socializare va pune poze cu el și Miss Universe zâmbind perfect și arătând impecabil, însă, pe ascuns va întreprinde căutări pentru a găsi pe cineva mai bun decât Miss Univers și nu se va sfii în a folosi toate aplicațiile de dating disponibile.

Când căutările lui vor da roade, va compara ca un fizician experimentalist cele două variabile: noua domnișoară și Miss Univers. Dacă noua domnișoară are câștig de cauză, se va despărți de Miss Univers cu o patetică scuză de tipul ”nu te iubesc, nu pot să te mint, să ne mint, trebuie să ne despărțim”. Dacă e și imoral, individul ”mai mult, mereu mai mult” va continua ambele relații în paralel și se va bucura de beneficii fără nicio remușcare.

Băiatul mamei

Genul ăsta de băiat va primi lăptic de la mama lui în fiecare seară, indiferent dacă are 20-30-40 de ani. Relația dintre ei doi e atât de strânsă, încât genul acesta de tip îi va propune încă de la prima întâlnire partenerei lui să o cunoască pe mama lui. Sigur că propunerea ar trebui văzută ca un prim semn de dependență maternă, dar orice fată cât de cât interesată de băiatul cu care se întâlnește va găsi propunerea ca pe semn ale intențiilor serioase din partea partenerului către o relație ce va evolua frumos până la adânci bătrâneți.

Problema e că, mama băiatului cu greu pune ștampila de calitate pe vreo fată cu care s-a întâlnit scumpul ei. Legenda spune că nu a fost și nu va fi de acord cu nicio altă prezență feminină în viața băiatului ei, dar aici e viața reală, de ce-am crede în legende?

O eventuală relație cu băiatul mamei se termină în coadă de pește, în momentul în care mama băiatului îi interzice să se mai întâlnească cu fata, iar el ascultă, ce altceva să facă?

Workaholicul

Apariția multinaționalelor a avut un efect benefic asupra economiei și a schimbat infrastructura și arhitectura orașelor. În clădirile de sticlă, ridicate pe schelete metalice, în cubiculi, s-a născut unul dintre cele mai des întâlnite personaje ale zilelor noastre – dependentul de muncă (sigur, valabil și la feminin, dar le acordăm întâietate domnilor).

Tipul dependent de muncă are o agendă și o respectă întru totul, de te și miri că a avut timp să vină la o primă întâlnire. După o zi de muncă prelungită, mersul la sală, la cumpărături și terminarea acasă a încă ceva de la muncă, se prea poate să ai impresia, când se trage linie și se încheie socoteala, că momentele petrecute împreună sunt atât de puține, încât ai ajuns să-l cunoști puțin doar din sms-urile pe care ți le trimitea în fiecare dimineață, la oră fixă, atunci când era programată redactarea și trimiterea lor în agenda lui de om dependent de muncă.

Lasă un comentariu