Simțiți?

E acea rază de soare care vă mângâie dimineața.

E lumina naturală care vă însoțește în drumul spre casă.

E aerul pe care-l respirați fără să simțiți că vă îngheață nasul și obrajii.

E parfumul de ghiocei și zambile din grădini.

Sunt mugurii ce apar timizi pe ramuri și oamenii ce ies la plimbări mai lungi pe străzile ude și gri.

Sunt brief-urile la probele care dau bătăi de cap.

Sunt orele de ”mestecat” și amestecat idei pentru articolele din cea mai longevivă competiție de blogging din România.

Sunt zilele cu note, tocit de taste și admirat cât de bine și organizat scriu unii oameni faini și talentați.

E primăvară în aer și Spring SuperBlog 2023 stă să înceapă!

Ce am învățat de la SuperBlog

Am scris primul articol în cadrul competiției de blogging SuperBlog în toamna lui 2017. Parcă a trecut o veșnicie de atunci, iar acum, când recitesc acest prim articol atât de lucrat, de cumințel și impersonal, nu care cumva cel care îl citește să afle ceva despre cea care l-a scris, îmi amintesc totul perfect, ca și când ar fi fost ieri.

Era prima oară când aveam de-a face cu un brief și nu știam despre SEO decât că seamănă fonetic cu ”szia”, un salut în maghiară.

Până atunci, scrisesem vreo 15-20 postări scurte ca temă pentru un seminar de la facultate, toate în ultimele 20 ore de dinainte de termenul limită, căci pe vremea aceea făceam mai bine față la presiunea ultimului moment și aveam energie cât să nu dorm o noapte și să nu-mi pese. Dacă-mi amintesc bine, domnișoara profesoară de la seminarul respectiv, ea însăși bloggeriță, chiar a pomenit despre un concurs de blogging la care ne încuraja să participăm, undeva prin 2013, dar online-ul nu avea pe atunci anvergura de acum și toți colegii priveau cu ochi sceptici orice fel de activitate de pe internet, inclusiv eu, deși aveam pagini pe Facebook care creșteau organic, zi de zi, mai ceva ca Prâslea cel voinic.

Peste câțiva ani, total întâmplător, am aflat de pe LinkedIn că încep înscrierile la un concurs de blogging care se numește SuperBlog, că se ține anual din 2008 și bianual din 2013, că e antrenant, solicitant și creativitatea e încurajată, foarte posibil același concurs recomandat de domnișoara profesoară la seminar.

Nimic mai tentant pentru cineva aflat într-o perioadă neagră și agitată a vieții, ca mine, care avea nevoie de o distragere urgentă de la cele cotidiene.

M-am înscris și mi-a plăcut.

Am revenit, an de an, la startul SuperBlog, dar, de cele mai multe ori, nu am avut timp sau energie să mă dedic întru totul competiției.

Cu toate astea, am învățat atât de multe…

Înainte de SuperBlog, nici nu intuiam că, în blogging, creativitatea e la fel de importantă ca partea tehnică.

Lumea nu va ști despre tine dacă nu folosești cuvintele cheie potrivite pentru a putea fi găsit de motoarele de căutare sau pe rețelele de socializare.

Înainte de SuperBlog, consideram că e greșit să-ți folosești propria voce atunci când scrii un advertorial. Totul trebuia să fie obiectiv și impersonal, însă autenticitatea, experiențele personale și propria voce sunt cei trei piloni pe care s-a clădit online-ul și nici că se putea să fie mai frumos de atât – storytelling la puterea SuperBlog.

Într-o competiție de blogging, la fel ca în viață, totul trebuie făcut la momentul potrivit, altfel pierzi startul, nu ai cum să menții ritmul, intri sub presiunea timpului, ideile se așează haotic în mintea ta și lupta e pierdută. Mi s-a întâmplat de câteva ori ca articolele mele sa primească punctaj mare, să fie pe primele locuri în topul punctajelor, dar să fie depunctate pentru că le-am înregistrat după 23:59, ora la care se dă stingerea la SuperBlog.

Ce contează cel mai mult la SuperBlog?

  • Autenticitatea
  • Constanța
  • Echilibrul

Ce regret?

Nu am reușit la nicio ediție să scriu la toate probele, uneori din lipsă de timp, alteori din lipsă de inspirație, alteori pentru că mă simțeam descurajată de notele mici.

Daaaar…

Primăvara aceasta îmi doresc să duc la bun sfârșit competiția, mai ales că, pentru Spring SuperBlog 2023, ritmul s-a mai relaxat un pic, cu două probe pe săptămână în loc de trei, așa că mă aliniez din nou la start pentru a prinde gustul competiției.

O primăvară plină s-avem!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s