Brrrrr!!

Săptămâna trecută a nins pentru prima oară în această iarnă în Timișoara, spulberându-mi speranța că va fi o iarnă blândă.

La tv și în filme, când ninge, oamenii stau în casă, îmbrăcați în haine tricotate, cu pături pufoase pe picioare, beau ceai sau ciocolată fierbinte, citesc și par fericiți. În filme, oamenii singuri, tineri și frumoși rămân blocați din cauza zăpezii în locuri în care nu ar merge de obicei și așa își întâlnesc marea iubire a vieții lor.

În viața reală, zăpada se transformă în mocirlă și totul devine gri-negru, mâinile, nasul și urechile îngheață, calci în vreo baltă-două-trei, te stropește o mașină grăbită la semafor, țurțurii te pândesc de sus, faci patinaj artistic pe unde te aștepți mai puțin și ajungi acasă cu dorința să te faci una cu patul, în timp ce bei ceva fierbinte. De regulă, ceai sau ciocolată caldă.

De când a venit frigul, de prin octombrie, mi-am făcut ”stocul” de ceaiuri, toate de la Fares Orăștie, și am încercat destul de multe sortimente. Zic multe pentru că, în ultimii ani, am băut doar ceai de mentă neîndulcit, fiind singurul care îmi complimenta stările de spirit. În ultimele luni, însă, mi-am dorit să fac o schimbare și să-mi mai recalibrez simțurile ”mentolate” de preabuna mentă de atât amar de vreme.

Pentru că Fares Orăștie, unul dintre brandurile românești cu tradiție împlinește 93 ani, propun să vorbim astăzi despre unele dintre cele mai apreciate produse de la ei – ceaiurile de fructe – aromate, parfumate, o încântare pentru toate simțurile, mai ales în miezul iernii, când o cană de ceai fierbinte cu o mireasmă deosebită este una dintre marile mici plăceri ale vieții.

Din 1929 și până astăzi, Fares Orăștie a devenit un brand de tradiție pentru România și reușește să aducă natura și puterile vindecătoare și revigorante ale plantelor ei în casele românilor, continuând misiunea începută de farmacistul vizionar Andrei Farago, fondatorul companiei, de a fi aproape de oameni, ajutând și ocrotind.

Puține sunt brandurile românești care au avut continuitate și au reușit să reziste la proba timpului, iar celebrarea a 93 de ani pe piața românească mi se pare grăitor pentru ceea ce reprezintă Fares Orăștie – tradiție și sănătate din inima Daciei.

Astăzi vă aduc în atenție cinci arome de ceaiuri de la Fares Orăștie bune-bune de tot, care să compenseze pentru faptul că a nins, nu ne-am petrecut ziua în pături pufoase și nici nu ne-am întâlnit marea iubire în jocul fulgilor de nea, dar merităm să ne răsfățăm singuri cu o ceașcă fierbinte și aromată de ceai în această seară liniștită.

Ceaiuri calde pentru zile geroase

Ceaiul își are originile legendare în China și istoria lui pare veche de când lumea. Un lucru e cert, totuși, originea cuvântului ”ceai” este chineză, acolo unde t’e se pronunță tay. În decursul timpului, ceaiul a fost comercializat de negustori pe toate rutele importante ale lumii, astăzi băutul ceaiului devenind un obicei răspândit în întreaga lume, având norocul de a ne putea delecta zilnic cu niște combinații uimitoare de plante și fructe.

Ceaiul de zmeură și merișoare

Aroma mea preferată din ultima vreme este cea a ceaiului de zmeură cu merișoare de la Fares Orăștie. Să fim întru totul corecți, zmeura și merișoarele reprezintă aromele predominante, dar în acest ceai se regăsesc și arome de flori de hibiscus, măceșe, mere, aronia și coriandru. Rezultă un ceai foarte gustos, dulce-acrișor, în care mie-mi place să pun o linguriță de miere de mană, cu gustu-i specific, pământiu, lemnos, și mi se pare că am în ceașcă esența unei veri calde peste care s-a abătut o ploaie caldă, cu stropi mari.

Sursă foto: fares.ro

Ceaiul de caise și mango

Îmi plac caisele, nu mi-e neapărat simpatic mango, însă împreună fac un cuplu de senzație, fiecare punând în valoare aroma celuilalt. Aroma acestui ceai e destul de greu de descris în cuvinte, e surprinzătoare, ca într-un cuplu perfect echilibrat, format din două opuse care se atrag.

Sursă foto: fares.ro

Ceaiul de afine

Una dintre marile mici plăceri ale mele este să fac prăjituri cu afine, să le transform în mousse-uri, jeleuri sau creme, pentru că ador aroma pe care o răspândesc în jur când sunt supuse unui proces termic, așa că ceaiul de afine de la Fares Orăștie a fost o adevarată încântare pentru mine. Dacă sunteți amatori de fructe de pădure, șansele să vă placă și vouă acest ceai sunt destul de mari.

Ceaiul de vișine și vanilie

Felul în care vanilia îmbrățișează gustul acrișor al vișinei e oarecum neașteptat, îi oferă delicatețe, lucru la care nimeni nu se așteaptă de la o vișină.

Sursă foto: fares.ro

Cred că e un ceai perfect de servit lângă prăjituri, fursecuri sau cornulețe fragede. Îl văd ca fiind genul de ceai care îndeamnă la politețe, la discuții de salon, ca în vremurile când doamnele purtau rochii voluminoase, mănuși și nelipsitele pălării.

Ceaiul de lămâie și ghimbir

Lămâia și ghimbirul cred că sunt buni prieteni, lămâia aduce prospețimea, ghimbirul o condimentează și împreună dau naștere unui efect revigorant, răcoritor și benefic organismului, mai ales împotriva virozelor de sezon.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s