Înainte de a trece în miezul lucrurilor și a începe să vă povestesc despre planurile și intențiile mele legate de următoarele 24 de zile, trebuie să definim conceptul de Blogmas, ca să știm de unde pornim și încotro ne îndreptăm în clinchet de clopoței voioși și cu arome de prăjituri aburinde făcându-ne cu ochiul din cuptor.

Blogmas este un cuvânt compus, format prin abrevierea cuvântului Christmas și alăturarea lui lângă ”blog”, deci, ar fi o modalitate de a face pregătiri pentru Crăciun și a intra în atmosfera celor mai frumoase sărbători din an și cu ajutorul scrisului, alături de comunitate sau oricine e curios și interesat să citească o serie de 24 de articole cu subiecte crăciunești.

Am aflat despre acest concept în urmă cu ceva ani și mi-am dorit să mă înhămez la o ediție de Blogmas, însă nu s-au potrivit lucrurile până acum, viața fiind uneori mai nărăvașă decât mi-aș fi dorit. Însă, 2022, în ciuda provocărilor emoționale de care m-am izbit, a fost blând și mi-a redat o bună parte din liniștea și energia pe care le credeam pierdute. Am reînceput să fiu bine cu mine, chiar și în zilele când mă simt depășită de situație, și să-mi las sufletul să simtă toate tipurile de emoțiile fără să le înmagazinez. Le simt, le exteriorizez și le las să plece.

Așa că acum am o poftă nebună de a intra în atmosfera de sărbătoare, de a mă bucura de agitația și forfoteala care vin la pachet cu pregătirile pentru Crăciun.

Poate că alergăm prea mult după cadouri și încercăm să impresionăm prin lucruri materiale, când cei dragi ar fi mulțumiți cu simpla noastră prezență, poate că facem prea multe cumpărături alimentare și ajungem să risipim, poate că ne enervăm și ne irităm din lucruri mărunte, pierzând din vedere ceea ce e important cu adevărat pentru noi. Dar suntem oameni și natura noastră e imprevizibilă, ne putem oricând așeza oricând pentru o pauză și o nouă direcție în viață.

Vreau ca la final de 2022 să-mi dau voie să mă simt la fel de entuziasmată pentru venirea Crăciunului ca atunci când eram mică și tăiam zilele din calendar cu nerăbdarea celei pentru care timpul curge prea încet. La fel ca atunci, nu cred că lucrurile materiale sunt cele mai importante, dar le putem considera cireașa de pe un tort extraordinar, de care te bucuri cu tot sufletul.

Vreau să prăjituresc, să încerc rețete noi și să le caut pe cele vechi, să împodobesc bradul de Crăciun, să decorez casa, să citesc cărți crăciunești, să ascult muzici cu tematică sărbătorească, să colind magazinele (mai mult virtual) în căutare de cadouri pentru ceilalți…și pentru mine (de ce nu?), să merg la târgurile de Crăciun și să savurez o ciocolată caldă în frigul de decembrie, să admir luminițele din oraș, să îmbrac haine cu imprimeuri indecent de colorate, să citesc despre cum se bucură oamenii din întreaga lume de Crăciun și să împărteșesc cu voi totul.

Deci, primiți cu Blogmasul?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s