Sfârșitul acestui an deloc ușor se apropie cu pași repezi. Mai sunt fix 74 de zile până în 2021 și trebuie să vă pun o întrebare extrem de serioasă.

Și acum trebuie să vă fac o mărturisire (și aici mă voi lungi puțin, mai ceva ca bunicile care povestesc cu orele despre nepoțeii lor).

Perioada mea preferată din an e cea a sărbătorilor de iarnă pentru că toți oamenii sunt mai fericiți, cuprinși de iluzia unui nou început. Unul mai bun, mai liniștit, mai îmbelșugat.

Toți ne facem planuri și promitem că ne punem pe treabă imediat după sărbători și o să dăm totul să ne atingem obiectivele. Și apoi se întâmplă viața reală, în care suntem doar noi cu noi și intrăm în ritmul care ne-a consacrat și ne simțim vinovați că nu facem, nu putem, nu avem mai mult. Apare regretul.

Îmi plac sărbătorile de iarnă, dar detest regretul de după.

În schimb, există o perioadă din an care vine cu ceva bun pentru oricine caută binele. Deși se mai întâmplă să-ți dorești doar o pereche de bocanci sau niște haine și să te alegi cu forme pentru copt savarine sau tabureți tapitațați în roșu cărămiziu. Cred că v-ați prins unde bat.

Și acum, punctul culminant al mărturisirii… Suspans și joc de tobe!

Trebuie să vă mărturisesc, căci o mărturisire făcută nu e niciodată un lucru de șagă, că a doua mea perioadă preferată din an este Black Friday. Dar să fie musai un Black Friday cu reduceri care să mă dea pe spate, să mă lase mută de uimire de cât sunt de profitabile ofertele din magazine, să fac ochii mari ca un puișor pisic când urmărește un ghemotoc de ață.

Da, îmi plac reducerile astronomice, atât de obraznic de mici încât pot să-și facă loc printre toate celelalte produse reduse ca să te tragă de mână să le cumperi, să ți se pună singure în coșul de cumpărături și tu să nu mai poți decât să exclami ”wow, bine că te-am găsit, hai cu mine!”.

O plăcere mică de-a mea este să răscolesc online-ul de Black Friday după reduceri monstruoase la cosmetice. Și plăcerea crește mare-mare, mai ceva ca toți feții frumoși din povești, când stau în fața oglinzii sau în cadă și folosesc produse cosmetice la preț mic și nu mă simt vinovată pentru că le-am cumpărat, căci, să fim serioși, unele branduri (preferate de mine, da’ nu-i bai, vine Black Friday la Farmacia la Preț Mic) au prețuri destul de piperate (lucru total justificat pentru calitatea ingredientelor) pentru veniturile medii din România.

De acest Black Friday, îmi doresc reduceri la gama de produse Moroccan Oil pentru că părul meu a fost vopsit aproape lunar în ultimii ani și are nevoie de o îngrijire mai atentă de la o vreme. Mă rog, el avea nevoie de o îngrijire ca la carte de la bun început, dar la 20 de ani există cineva care să nu meargă pe principiul ”arată bine, las’ că merge așa”?

Am învățat destul de multe despre îngrijirea părului de la o vreme încoace, probabil pentru că încep să depășesc ușor etapa în care doar esteticul contează și pentru că încep să apreciez mai mult lucrurile importante pentru mine. Iar dacă stau să mă gândesc bine, aspectul părului meu e important pentru mine încă de la vârsta de șase ani, când mi-a fost aplicată o tunsoare după metoda ”contur de oală” și am plâns să mi se lipească părul la loc. Trebuia să vină vremea în care să fie importantă pentru mine și sănătatea lui.

Îmi plac atât de mult produsele de îngrijire a părului Moroccan Oil, care se găsesc la Farmacia la Preț Mic în mai multe sortimente, pentru că… miros bine. Nu, nu, aș fi răspuns la 20 de ani.

Au un miros incredibil, e adevărat. Însă e mai important că ingredientele ce stau la baza lor sunt naturale, inspirate de modul tradițional în care femeile din Maroc și-au desfătat și răsfățat simțurile și trupul de-a lungul secolelor, căci uleiul de argan e folosit atât în cosmetică, cât și în bucătărie ca ingredient pentru preparate specific marocane.

Ingredientul principal din produsele Moroccan Oil, după cum sugerează și numele brandului, este un ulei extrem de benefic pentru păr – uleiul de argan, extras din arborele de argan din Maroc. Fiind un arbore endemic, are o arie de răspândire destul de mică, și până în urmă cu un deceniu, industria cosmetică încă nu aflase de acest ingredient minune.

Uleiul de argan e bun pentru păr și piele pentru că are Vitamina E, o concentrație mare de antioxidanți și acizi grași esențiali, iar aceast trio își adună forțele și face ca părul să fie mătăsos, ușor de pieptănat, fără vârfuri despicate și să aibă o anumită strălucire pe care o au și ochii oamenilor fericiți.

Dacă tot plouă neîncetat de câteva zile, aștept cu nerăbdare și ploaia cu reduceri la farmacie, căci ce fată nu-și dorește un păr fericit?

Pentru SuperBlog 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s