A trecut un an și un pic de când un pisoi roșcat și luminos a apărut în viața mea. A venit nepoftit, așa cum vin toate lucrurile senzaționale și toți musafirii care intenționează să rămână la tine o viață întreagă, să-ți pună stăpânire pe pat, birou, pe mâncare, haine și perii pentru păr (seamănă cu un arici), fotolii, canapele, sertare, dulăpioare și perdele (utilizate pentru a face alpinism utilitar). Pun stăpânire inclusiv pe tine. Și tu nu te superi, că știi că nu ai nevoie neapărată de lucruri în jur, dar ai musai nevoie de suflete, căldură și afecțiune.

Pe acest blănos carismatic l-am numit Bebe întrucât în primele luni de viață nu făcea nimic altceva în afară de băut lăptic, dormit și arătat ca o frunză ruginie gata să fie luată de vânt. Am presupus (evident greșit) că va rămâne toată viața bebeluș.

20170725_181002

În decursul unui an și un pic de viață, Bebe a ajuns de la a avea nimic la a avea totul. Vă dați seama cum ar fi dacă s-ar lansa în afaceri online pe Amazon? Nu are încă o afacere pe Amazon, dar, la cât de hotărât și curajos îl știu, ar avea un succes demn de un tors prelung, cu sonorul la maximum.

trustyour

Mereu l-am asemănat pe Bebe cu Hemingway. În cazul în care nu știți, nenea Hemingway voia cu orice preț să arate că în el e un bărbat bărbătesc în care zace cel mai puternic spirit de bărbat bărbătesc și obișnuia să se ia la trântă cu alcoolul, cu animalele sălbatice, cu monștrii din ape și cu cei din inima lui bărbătească. Practic, omul era amator și fin cunoscător a unei game largi de băuturi alcoolice, vâna, pescuia, îi plăcea să navigheze și, probabil, să bea rom pe punte și să scuipe tutun, iar în cărțile sale scria ca un bărbat bărbătesc care refuză să facă risipă de cuvinte – elipsa e cel mai drag procedeu al lui.

Bebe reușește performanța de a fi chiar mai elipitic decât Hemingway. Folosește maximum zece miau-uri pe zi, în condițiile în care nivelul lui de bună dispoziție e sus de tot. În alte zile, schițează cerculețe și inelușe învârtecușe în jurul meu până obține ce vrea, sunt prizoniera lui fără să știu că sunt, evident.

Bebe, pe lângă ultra evidentele calități de negociator, e un bun vânător și un extraordinar pescar, dacă are instrumentele necesare, în speță, o barcă pentru pisici vânătorese ori un ponton de unde să învârtă treburile acvatice cu propria lăbuță. Treaba devine serioasă în punctul ăsta – lui Bebe îi e frică de apă de când promenada pe marginea căzii i-a fost întreruptă de o alunecare ca pe terenul de fotbal în zilele alunecoase și el a nimerit într-o masă imensă de spumă și balonașe de săpun. Și așa ajungem la primul produs pe care Bebe l-ar putea vinde pisicilor din lumea întreagă: bărci cu interior pufos, dar impermeabil, conduse prin apăsarea unui buton cu lăbuța, pentru toate pisicile independente ale lumii.

Somnul e mai bun când afacerile merg bine

Un alt super produs ar putea fi ghemurile făcute dintr-o ață de carne. Da, ață de carne delicioasă, uscată, condimentată ca pentru niște papile pisicești mofturoase. Zău,  ar fi dublă plăcerea – smotocit și învârtit de ghem pe lăbuțe, ca într-o imitare a mersului pe bicicletă, plus o gustare ca la carte.

Un al treilea produs de nelipsit din magazinul lui Bebe ar fi ascuțitoarele de gheruțe. Evident e nevoie de un nume mai bun. Ascuțitoarele de gheruțe vor fi obiecte acoperite cu piele care se regenerează după fiecare zgârietură, uber cool ca design și cu miros plăcut. Să fie mulțumiți și stăpânii (vorba vine, pisicile nu au cum să aibă stăpân).

Ce-aș vinde eu pe Amazon? În momentul ăsta, am doar haine în cap. Rochii în cloș, voluminoase și foșnitoare ca o pădure în plină fiestă a întunericului. Rochii cu crinolină, numai bune pentru întâlniri romantice sub clară de lună. Rochii din catifea care să te scalde în finețe printr-o simplă atingere. Rochii!

Dar, hey, toată lumea vinde haine pentru oameni, e supra-saturată piața și, cum trendurile sunt într-o continuă schimbare, cine se gândește la rochii de inspirație medievală? Bine, eu și probabil alte femei zăpăcite de romantism, de vreun Om-Poezie sau care călătoresc prin timp. Deci, o nișă destul de restrânsă.

Așa că, mă văd nevoită să împrumut conceptul afacerii lui Bebe, și așa nu are el timp pentru afaceri online când trei pisicuțe îi dau târcoale (o altă asemănare cu Hemingway: succesul la tipele mișto). Așa că aș deschide un magazin pe Amazon cu haine și accesorii pentru animale. Desigur, Bebe va fi președinte de onoare și trendsetter.

De ce haine pentru animale?

  • Schimbarea de mentalitate a oamenilor

Cu cât un om e mai educat, cu atât va evita să conceapă un copil, conștient de responabilitatea uriașă pe care o reprezintă un copil.

  • Emanciparea femeii

În plus, femeile s-au emancipat și au renunțat la rolul tradițional, de gospodine casnice, pentru a face carieră, pentru a dovedi că o femeie nu e cu nimic mai prejos decât un bărbat. Totuși, emanciparea femeii a adus o serie de schimbări în cursul evenimentelor din viața reprezentantelor sexului frumos. E greu să jonglezi cu viața profesională și cu cea personală până atingi echilibrul, așa că femeile au început să se căsătorească mult mai târziu decât o făceau generațiile trecute. Dacă pentru bunicii noștri era ceva normal o căsătorie la 20 de ani, femeile de astăzi se căsătoresc undeva înspre 30 de ani. În timp, se acumulează un preaplin de sentimente care trebuie dăruite, dovadă că animalele de companie primesc mai multă grijă decât au primit vreodată în decursul istoriei.

  • Însingurarea

Există frica de singurătate a omului ce locuiește în marile orașe pentru care animalul de companie e singurul suflet cu care interacționează fizic zi de zi. Galopul de sănătate în care se află acum comunicarea online și diversificarea mijloacelor de comunicare produce o reacție adversă asupra oamenilor: însingurarea.

Cred că l-aș lăsa pe Bebe să promoveze colecțiile noastre de haine și, la cât de megaloman poate fi uneori, poate ar organiza o Săptămână a Modei într-o pădure, cu un podium așezat de-a lungul unui pârâu. Desigur, aici ar fi invitați toți oamenii cool de pe net, fie ei vloggeri, bloggeri, instagrammeri, influenceri și tot restul. Evident că l-aș tempera, nu am avea buget pentru astfel de evenimente, dar nu ar fi rău să ne facem cunoscute produsele cel puțin vloggerilor și bloggerilor ce dețin animăluțe și au în jur o comunitate activă și strânsă.

AMZ Academy te învață să ai succes

De când cu internetul, nici cumpărăturile nu mai sunt ce au fost. Piețe, magazine, vânzători, cumpărători – toți sunt online, inclusiv pisicile. Fără trezit în zori ca să prinzi cele mai bune oferte, fără negocieri interminabile, fără vânzători care sunt ca actorii pe scenă când refuză să scadă un leuț din preț. Fără cozi, fără aglomerație, fără alți oameni care-ți dau coate sau te calcă pe bombeu. Lucrurile s-au schimbat destul de mult. Piețele și zonele comerciale uriașe de odinioară s-au mutat acolo unde sunt clienții – pe internet. Astăzi, nu ai nevoie de șarm și putere de convingere mai mare decât a unui hipnotizator ca să ai o afacere de succes. Cumperi cu un click. Dar cum vinzi cu un click? Cum faci afaceri de succes pe internet?

Unul dintre cele mai cunoscute magazine online e Amazon. Să spunem că e ca un soi de mall uriaș, doar că e pe net, nu într-o hală urâtă, pătrățoasă și placată cu geamuri de sus până jos. Dragă Amazon, arhitectura tuturor orașelor din lume îți mulțumește că exiști și speră să devii și mai mare astfel încât să se desființeze mall-urile fizice și să dispară poluarea vizuală.

Pe Amazon, printr-o investiție minimă, oricine poată să pună bazele unui business de succes. Însă, ca întotdeauna, începutul e greu și un sfat la momentul potrivit te poate salva. Dar nu găsești pe toate drumurile mici antreprenori amazonieni, așa că cine să te învețe? AMZ Academy îți vine în ajutor.

amz academy

Sub egida AMZ Academy s-au adunat 5 oameni unși deja cu toate alifiile, care vor să dea mai departe ce au învățat pe propria piele. Carevasăzică, oamenii ăștia de la AMZ Academy au experiență în afacerile rentabile pe Amazon, știu cum și ce să facă în așa fel încât să scoată profit.

AMZ Academy organizează un curs Amazon la care, timp de patru 4 luni, cursanții învață cum să pună bazele unei afaceri de succes pe Amazon. Pașii ce trebuie parcurși sunt explicați pe larg, astfel încât noii antreprenori online să nu aibă parte de surprize neplăcute și de pierderi. Cursul Amazon nu e doar o sumă de informații teoretice ce trebuie memorate și urmate cu sfințenie. Nu, pentru că fiecare afacere e diferită în felul ei și alonja pe care o poate căpăta ține doar de mintea ce coordonează acțiunea. Trainerii de la AMZ Academy oferă, pe lângă teorie, informații practice, sfaturi, suport și, cel mai important, asistență non-stop.

amz

Dacă îți surâde ideea de a fi antreprenor online, însă mai e o sămânță de îndoială prin tine, pe undeva, te poți înscrie gratuit la webinarul AMZ Academy unde întrebările tale vor căpăta răspunsuri de la oameni care deja cunosc rețeta unei afaceri de succes pe Amazon. Dacă Amazon e de bonton pentru pisici, de ce n-ar fi și pentru oameni?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s