Mereu am fost curioasă cum ar fi să fiu tu. Să intru în pielea ta, să-ți citesc gândurile, să iubesc ce iubești tu. Să-ți vorbesc limba cu un accent perfect, în ritmul tău, cu grabă, zâmbete, furie, dispreț, ironie, afecțiune, drag, iubire. În special iubire. Aș iubi ce iubești tu și aș respecta ce ai tu. Aș vrea să învăț să fac ceea ce muncești tu, să canalizez în mine imensitatea de stări pe care le-ai avut tu în decursul timpului și care te-au adus acolo unde ești acum. Ăsta e crezul meu de actriță. Viața a fost blândă cu mine și am avut mai mult succes decât aș fi sperat. Două lucruri nu mi-au reușit, însă: să-i conving pe ai mei să-mi spună Meryl Streep, nu Mary Louise, nume primit la botez, și să-l fac pe președintele Americii, care crede că sunt o tipă cu gură mare supra-supra-supra-apreciată, că arta nu-i pentru oricine.

Când joc un rol, devin una cu personajul. Unii spun că sunt talentată, dar, să fim serioși, toți oamenii sunt talentați într-un fel sau altul, dar puțini își găsesc calea. Cifrele nu m-au interesat niciodată, dar, să spunem că, dacă tu ai vreo 22 de ani, se poate ca eu să am un pic peste triplul anilor tăi. În decursul timpului, am trăit multe, am simțit multe și am fost multe, însă niciodată nu am reușit să merg într-o călătorie fără ca cineva să mă oprească la fiecare doi pași pentru un autograf sau o poză. Iubesc energia pe care publicul mi-o oferă, însă am nevoie de timp cu mine, doar eu cu mine, eu cu marea, eu cu deșertul, eu cu măreția naturii, în rolul căreia nu am încercat și nici nu cred că aș putea să intru vreodată.

Când am fost să-mi tund părul periuță, să mă pregătesc pentru vacanța incognito în Egipt, hair stilistul m-a întrebat dacă nu vreau să se joace un pic, să nu-mi pară capul prea plictisitor. Așa că m-am ales cu un faraon ”crestat” cu mașina de tuns pe tâmple. Mi-am comandat și o mască desprinsă parcă din picturile lui Arcimboldo. O să am, în loc de frunte, o banană, în loc de obraji, două prune, ca buze, o crenguță de căpșuni, în loc de ochi, două piersici, pe din două, cu sâmburele scos, scobite, să văd și eu pe unde calc. O să respir printr-un castravete verde și pe cap o să port o coroană fină din fructe de pădure.  Mă voi îmbrăca doar în rochii lungi și largi în Hurghada, locație aleasă din portofoliul de vacanțe Christian Tour.

Ei bine, in #Hurghada si #SharmElSheikh visul tau devine realitate. Bucura-te si tu de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, desertul cu spatii vaste presarat cu oaze

Dacă egipteanul antic credea că stelele vâslesc în cer pentru a mișca Soarele, eu vreau să cred că vacanța asta incognito va fi vâslașul meu și mă va purta spre un soi de relaxare egală cu plutitul prin aer. În plus, vreau să-mi fac testamentul și-mi doresc, după moarte, să stau într-o mastaba, bază a piramidelor, folosită ca mormânt, unde sunt ”cazați” faraonii, așa că vreau să îmi aloc destul timp din vacanță pentru a observa cum arată o mastaba de lux, de faraon. Prefer să mă feresc de ochii presei, îmi și închipui cum ar vui de zvonuri dacă ar afla ce-mi doresc pentru după moarte. Publicațiile de scandal probabil m-ar si declara moartă sau mi-ar atribui boli incurabile.

Am ales un hotel cochet în Hurghada, un fost sat pescăresc egiptean de la țărmul Mării Roșii, și un pachet all inclusive, deși nu mi-ar displăcea dacă aș avea posibilitatea să-mi gătească Gummer, soțul meu, măcar o dată, niște fructe de mare dumnezeiești, cu o combinație de condimente arăbești de te lingi pe degete, nu alta.

 

Am fost în pielea multor personaje, căci am jucat în vreo 100 de filme. Unii încă mai cred că sunt scorpia blondă ce face pe șefa, de când am jucat în Diavolul se îmbracă de la Prada, alții mă văd ca pe casnica dornică de aventuri din Podurile din Madison County, pentru mulți sunt poloneza cu unghii roșii din Alegerea Sofiei sau tânara soție de origine germană căsătorită cu un evreu închis într-un lagăr de concentrare din mini-seria Holocaust. Deși pe actrița Meryl Streep o cunoaște toată lumea, pe omul Meryl doar soțul meu Gummer îl știe cum e. Iar omul Meryl își dorește să stea liniștit la malul Mării Roșii, pe o plajă cu nisip fin, croșetând și savurând cocktailuri din fructe exotice.

Buna seara de pe tarmul Marii Rosii din #Hurghada

Vreau să intru desculță în Nil, în mâlul fertil care i-a ajutat pe egipteni să inventeze geometria și să susțină viața în Egiptul antic, unul dintre cele mai misterioase și fascinante tărâmuri ale lumii. Egipteanul antic își închipuia că Nilul e susținut de patru stâlpi care pot lua uneori forma unor coarne de taur sau forma unor munţi. La cât noroc am avut în viață, nu pot să nu mă întreb dacă stâlpii ce mă susțin pe mine ar putea să susțină și cel mai lung fluviu din lume.

Destinatia egipteana, #Hurghada este perfecta pentru petrecerea unui concediu cu familia, iar cuplurile se pot bucura de rasfat si aventura

Vreau să ajung la Luxor, să iau la pas vestigiile din Karnak, să simt Ipet-Isut-ul, adică ”locul cel mai desăvârșit”, patrimoniu cultural al umanității la care au contribuit generații numeroase de faraoni, în decursul a mai bine de 1500 de ani. O să mă simt ca acasă la templul lui Hatshepsut, prima tipă bine dintre faraoni, care a condus Egiptul în urmă cu vreo 3500 de ani, în pace și armonie. Apoi voi colinda Valea Regilor, loc unde își duc somnul de veci faraonii de odinioară.

Untitled5

Eu cred în nemurire și la fel credeau și egiptenii antici. Pentru ei, omul era compus din corp, suflet şi Ka. Ka-ul meu e ca mine, are forma trupului meu și părți luminate de ceea ce am trăit în viață. Ka-ul meu mă însoțește toată viața, iar după moarte va dăinui, însă are nevoie de două lucruri: de o locuinţă materială, reală şi de un suport material.

Ka-ul meu va locui în filmele mele, în ecranele mai mici sau mai mari din toată lumea, însă, ca plan de rezervă, o mastaba nu strică nimănui. Nu degeaba au ales faraonii să-și construiască piramide, ca locuințe pentru eternitate, și sarcofage din materiale prețioase pentru Ka-ul lor, ținute în mastabale spațioase, la baza piramidelor. Îi suspectez că dețineau secretul pentru un somn de veci super odihnitor.

Vreau să ajung la Cairo, să văd minunile lumii antice de pe platoul Giza. În Marea Piramidă de la Giza, își păstrează Ka-ul faraonul Kheops. Mumificat, într-un sarcofag ca o operă din cea mai complexă artă, arta morții, Kheops e reprezentat cu un pas înainte, cu ochii mari, exoftalmici, ca și când ar putea cuprinde în ei lumea toată. Pe nisipul roșiatic și fierbinte, se înalță mărețele piramide, datând de dinainte ca timpul să se măsoare.

 

După ce-mi săvârșesc testamentul și-mi construiesc undeva aproape de Hollywood mastabaua potrivită pentru mine, poate mă pun să scriu un scenariu despre viața puternicei Hatshepsut, rol pe care o să-l joc tot eu.

Pentru Spring SuperBlog 2018

 

 

Reclame

Un gând despre „Mastabaua perfectă pentru Hollywood

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s