Sunteţi cei care fac lumea un loc mai frumos! Sunteţi cei care sprijină copiii bolnavi şi bătrânii neajutoraţi, cei care promovează egalitatea de şanse, cei care văd dincolo de aparenţe si lasă deoparte discriminarea şi prejudecăţile. Sunteţi cei cu principii înalte şi scopuri greu de atins. Sunteţi cei care nu se tem să se murdărească pentru un mediu mai curat. Sunteţi cei neobosiţi, gata în orice moment să pună osul la treabă, pregătiţi pentru un proces în forţă, cu final spectaculos.

Vă dăruiţi toată fiinţa cauzelor nobile fără să aşteptaţi ceva în schimb. Ajutaţi tinerii să se formeze, puneţi arta şi cultura pe un piedestal prin acţiunile voastre. Vreţi să însănătoşiţi  sistemul de sănătate şi preţuiţi natura. Sunteţi în stare să faceţi viitorul curat pentru generaţiile de mâine, iar implicarea voastră vă face să valoraţi miliarde, chiar de nu puteţi fi cumpăraţi cu bani.

Sunteți cei puternici și hotărâți într-o lume slabă și plină de nevoi. Aveți mână de fier, suflet blând și vorbă dulce. Când marea majoritate visează și aleargă după bunuri materiale, voi aveți un singur scaun… un scaun la cap. Când mulți măsoară o viață în bani, averi și reușite, voi dăruiți sprijin, zâmbete și fericire, știind că valoarea unui om e în el, nu în ceea ce îl înconjoară.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursă foto: unsplash.com

Dragi voluntari, jos pălăria în fața voastră! Mi-ar plăcea să am un ciocănel de judecător și să decretez: De astăzi, toți banii lumii să fie administrați de voluntari!

Am avea o lumea mai bună, mai dreaptă, mai curată. Niciun copil nu ar mai muri de foame în fiecare secundă, niciun bătrân nu s-ar stinge din lipsă de medicamente, după o viață de muncă, nicio femeie nu ar muri în chinuri groaznice după ce a fost sac de box acasă, niciun tată nu s-ar înjosi pentru a le asigura pâinea copiilor săi.

Pământul ar fi mai curat, ați avea voi grijă să-i oblojiți rănile făcute de sute de ani de poluare și l-ați împrospăta cu gesturi blânde, așa cum primeniți obrajii înlăcrimați din spitale, case de copii sau azile de bătrâni. Prin puterea exemplului vostru, răutatea, dezgustul, ura, materialismul, vulgaritatea nu ar mai fi la modă și ați impune un nou trend în lume: bunul simț. Nu ar fi o lume ideală, dar viața de pe planetă s-ar încărca de optimism, știind că cineva se zbate pentru a o desăvârși.

În măruntaiele Pământului nu ar mai curge sânge nevinovat și nici nu am mai fi conduși de mici zei ai dizgrației care își urmează doar propriul interes. În școli, materia de bază ar fi ”altruismul”, defalcat în mai multe cursuri practice, în funcție de vârstă: ”Darul de a dărui”, ”Dar din dar se face dar”, ”Arta de a dărui fără a cere” sau ”Tehnici de ajutor”.

Nu ar fi o lume perfectă, căci sunteți și voi oameni, dar ar fi una mai bună, mai dreaptă, mai curată, căci ați fi acolo unde ar fi nevoie de voi, iar când o problemă e luată pe sus cu energie bună, e pe jumătate rezolvată.

Prin voluntariat, lumea întreagă poate fi îmbrățișată de lumină, iubire, bucurie, siguranță și  bunătate.

Prin voluntariat, lumea poate fi a oamenilor fericiți și a viselor împlinite .

 

AVBS-CREDIT

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s