Drăgălașele mele telefoane mobile,

Sper că ați ajuns în raiul electronicelor și că vă e mai bine acolo, în huse și folii de protecție divine, decât v-a fost alături de mine. Îmi pare rău că nu am avut grijă de voi așa cum ar fi trebuit. Apreciez tot ceea ce ați făcut pentru mine: mi-ați ținut familia și prietenii aproape, mi-ați păstrat amintirile si datele importante, m-ați informat, amuzat, destresat și conectat la lume. Cu voi, lumea toată a fost a mea printr-o apăsare de taste și mereu am ajuns acolo unde trebuia când voi mi-ați îndrumat pașii.

Îmi pare rău că nu am știut pe atunci să vă prețuiesc mai mult. V-am lăsat să vă zgâriați, să vă înecați în praf și apă și să vă ”luptați” cu toate nebuniile din geanta mea, deși știam destul de clar că nu vă înțelegeți prea bine cu cheile sau monedele. Ar fi trebuit să vă pun huse frumoase, care să vă apere de pericole, și folii de protecție, să vă mențină sănătoase, netede și lucioase.

exit-logo-2017-3

Acum, aș face totul altfel. Dacă aș putea să mă întorc în seara aceea sufocantă de iulie, când tu, micule S, ai căzut în piscină, te-aș echipa cu o husă waterproof, să nu lupți singur cu apa. Husa, făcută dintr-un material de cea mai bună calitate, ar fi făcut scut în jurul tău și te-ai fi simțit în apă ca în mâinile mele, atunci când te mângâiam pe display, glisând printre pozele stocate de tine. Ți-aș fi făcut respirație gură la ecran, dacă asta ar fi putut să te salveze. Promit că, de acum, smartphone-ul meu se va bucura de mare și de apă, așa cum tu nu ai putut.

Waterproof case iPhone 6 (5-800x1000

Cât despre tine, micuțul meu I, să știi că puiul de pisică regretă și acum că și-a ascuțit ghearele pe tine, ca un sculptor al abstractului. Știi și tu că era micuț pe atunci și nervos că mama lui nu îi mai dădea lăptic. Amândoi regretăm, de fapt. E vina mea pentru că am lăsat micuțul monstru nesupravegheat în preajma ta și pe tine fără o sticlă de protecție de neclintit în fața unor unghiuțe rebele. Poate că, dacă ți-aș fi pus și o husă cu pisicuțe, te-ar fi considerat prietenul lui și-ați fi tors, respectiv vibrat, în același mod.

Husă cu pisici - pentru cei mai puțin clasici

Mare H, tu ai fost un telefon perfect. Ai rezistat cu strășnicie mai mult de un an în jungla din geanta mea, iar agrafele de păr, penseta și pila pentru unghii nu te-au putut face să te îndepărtezi de la calea ta. Ți-a venit de hac praful de la tencuiala de pe pereți… Zău, nu m-aș fi gândit că vei fi sufocat de praf, însă știi și tu că era prima oară când șlefuiam pereți și habar n-aveam că avea să iasă așa dezastru.

husa blanita

Mereu ți-am admirat curajul și forța de a fi rezistat atât de mult în preajma mea. Ție ți-aș fi pus huse cu oglinzi, viu colorate și vesele. La cât de versatil ai fost, ți s-ar fi potrivit orice ai fi purtat.

giphy

Pentru zilele în care trebuia să fim serioși, te-aș fi îmbrăcat frumos într-o husă de tip portofel din piele. Piele ecologică, evident, pentru că știu că ai început și tu să ai drag de animale la câte clipuri cu pisici și cățeluși ne-am uitat împreună. O husă tip portofel e compartimentată, astfel încât aș fi putut să pun niște bani, carduri sau actele în căsuța ta, știu că nu te-ai fi supărat.

 

În serile în care am fi mers în oraș, ne-am fi echipat amândoi cu paiete, pietricele și bling-bling-uri, să fim fancy și glam. Te-aș fi înveșmântat într-o husă cu mici diamante, să-mi fi și oglindă.

 

Drăgălașele meu telefoane, acum m-am schimbat. Am învățat, greu, ce-i drept, că un telefon mobil are nevoie de husă și sticlă de protecție, așa cum și eu am nevoie de haine, să mă protejez de tot ce-mi poate dăuna din mediul înconjurător.

 

O husă, fie din silicon, piele ecologică, aluminiu sau metal, protejează telefonul de șocuri, de căzături, zgârieturi, praf, apă, abraziune. Cuplul husă și folie de protecție păstrează un smartphone într-o stare perfectă pentru ca eu să mă bucur mai mult de el și de toate minunățiile pe care el știe să le facă.

Pe lângă funcția practică, de protecție, husa poate fi și o modalitate de accesorizare, astfel încât să-mi pot pune amprenta personală asupra dispozitivului meu, să-l recunoască lumea dintr-o mie.

Acum știu, am învățat pe propria-mi piele. De fapt, voi m-ați învățat și vă mulțumesc pentru tot. Sper că, acolo, în raiul electronicelor, să aveți grijă de voi așa cum aș face-o eu acum.

Semnat: Eu, fosta iresponsabilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s