Aș vrea să am un tren, mereu cu altă formă, cu care să călătoresc prin toată lumea, pe șine doar de noi știute și văzute. Vara, aș vrea ca trenul meu să fie fulg de nea cu roți de înghețată de ciocolată, să mă ducă spre destinații speciale, uitate și de atlasurile vechi. L-aș parca sub palmieri, pe nisip alb, imaculat, pe maluri necălcate de picior uman sau în parcări ale complexurilor turistice, răsărite în zone ca un paradis verde.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-5

Am putea ca într-o zi să ajungem printre indigenii Hanunoo din Filipine și a doua zi să îi vizităm pe indienii Tewa din New Mexic sau să rătăcim prin Insulele Marchize din Polinezia Franceză. Nu ar conta că nu am vorbi aceeași limbă, ne-am înțelege prin semne sau desene, am învăța reciproc despre unicitatea celuilalt și ne-am hrăni cu simboluri culturale. Ne-am transmite printr-o privire și o atingere a mâinilor mai mult decât pot spune un milion de cuvinte.

În călătoria mea cu trenul meu magic, aș vrea să poposesc în gări din orășele și sate de la capătul lumii, unde nimeni nu mă așteaptă. M-aș încărca de energia locurilor necunoscute și ele ar începe să facă parte din mine. Aș depozita în suflet frumusețea lumii și m-aș simți eliberată de prejudecăți și critici. Aș căuta mereu destinații exotice pentru vacanțe speciale, să descopăr diversitatea în frumusețe a lumii.

Iarna, trenul meu ar fi în formă de cană umplută cu ciocolată caldă și bezele, tractată de un șemineu învelit în pătură pufoasă, să nu răcească când alunecăm pe munți cărunți și pufoși. Trenul meu ar pufăi rotocoale de aburi dulci când am da o raită prin înaltul lumii pământene, prin intensa Asie. L-aș lăsa să zburde pe șine nevăzute prin jungla din Cambodgia și am lua pauze la umbra Angkor Wat-ului, minune a lumii din timpul fostului Imperiu Khmer.

Primăvara, trenul meu ar deveni mănunchi de baloane colorate făcute din jeleu de fructe, cu scaune în formă de coroniță de flori și un conductor elefant cu pălărie de paie. L-aș lăsa în grija soarelui, să se tolănească pe câmpuri de maci înfloriți, iar eu aș plănui să plec într-o destinație specială pentru o vacanță specială.

În valiză cu o dorință ce ține de o viață, împreună cu CND Vacanțe Speciale, aș pune cap la cap planul pentru o vacanță în Peru, în America Latină. Aș ajunge în Orașul Regilor, Lima, actuala capitală a statului Peru, și aș străbate drumul către adevăratul centru spiritual și cultural al acestui ținut de basm din America de Sud: Machu Picchu, sanctuar al vechilor incași. Poate că, străbătând țara la pas, aș afla povești de la tineri și bătrânei simpatici. Poate că, printre ”mergi la stânga, apoi la dreapta” sau ”trebuie să te întorci, ai greșit drumul”, mi-ar spune și povești despre viața lor, despre ceea ce-și doresc, despre cum văd lumea. Ar dărui din sine și ar primi înapoi un alt sine, ca într-un ritual ce definește lumea de când există.

În drumul spre misterioasa Citadelă de la Machu Picchu, mi-ar fi tare dor de trenul meu, căci ar trebui să urc la 2430 metri deasupra mării, trecând printr-o pădure tropicală ce taie răsuflarea privitorului.

Acolo, la fața locului, în vârful orașului sculptat în blocuri de piatră, prinse între ele fără niciun soi de mortar, doar cu sclipirea vechilor ingineri incași, planurile de acasă nu ar mai conta. Măreția locului s-ar împleti cu misterul și ar da naștere în sufletul meu unei noi ”eu”. ”Eu”, care se reînnoiește după fiecare contact cu o cultură nouă, diferită, ”eu”, care se înfrumusețează cu toate peisajele ce demonstrează măreția lumii, ”eu”, o noțiune simplă ce se minunează în fața complexității lumii.

La întoarcerea din vacanța exotică, în prag de toamna, trenul meu ar deveni o bancă de lemn, cu cadru metalic și inscripții lăsate de îndrăgostiții de lume, în nopțile cu lună plină, condusă de un iepuraș alb. I-aș spune cuvinte învățate peste mări și țări și el m-ar duce într-un loc unde acel cuvânt se trăiește. Cuvintele neînțelese mi-ar deschide o altă lume, în lumea noastră.

Pentru Spring SuperBlog2018

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s