Poate cerul are un alt cer, sub oameni, în subteran.

Poate cerul are angajați. Poate soarele din copilăria noastră a ieșit la pensie, poate acum vedem un alt soare, cu raze mai tinere și de asta verile-s fierbinți.

download (1)
Almost time by Samy Charnine, sursă foto: http://neosurrealism.artdigitaldesign.com

Poate curcubeul e doar un colaborator la compania cerului și, când îi e imposibil să ajungă la muncă, e înlocuit de soare. Nu e vorba că e curcubeul neserios, dar are treabă, pictează imaginile cu ceruri speciale, văzute toamna și în august, când plouă cu stele. Stea urâtă nu am văzut, bag de seamă că sunt toate de la aceeași agenție de stele modele și, când vedem noi ploi de stele, ele defilează pe un podium cu lumini ale unor tineri designeri cerești. Când le vedem în constelații, sunt și ele acasă, ca orice ființă ce are casă; gătesc, dorm și privesc spre pământ cum privim noi la televizor. Când fac ele duș, probabil plouă la noi, o ploaie caldă, liniștită, cu stropi cristalini.

Mai rău pentru oameni e când fac norii baie. Ei sunt mai de modă veche, au căzi uriașe, cu picioare din fontă, dantelate cu luni. Fac băi lungi și relaxante, cu apă rece, să nu le intre la apă pufoșenia. Ei, când apa asta din orașul norilor se revarsă pe pământ, are loc și câte o inundație. Treaba asta reușește întotdeauna să enerveze o mamă-vânt, care trebuie să tot bată prin covoarele de pe Pământ ca să usuce dezastrul norilor îmbăiați.

lost_boat_by_silvia15
Lost boat, sursă foto: https://silvia15.deviantart.com

Se mijește de primăvară, ai observat?

art-sheep.com-surreal-happy
Sursă foto: http://art-sheep.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s