Libertate, pace, inspirație, ambiție, încredere, curaj, credință, iertare, iubire, împlinire. Visul american le cuprinde pe toate.

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05-768x482

Se spune că America e tărâmul tuturor posibilităților, e casa celor curajoși, ce îndrăznesc să ia greutățile vieții la trântă, să-și folosească vocea pentru a produce o schimbare în lume. E locul celor care luptă pentru dreptate, a celor neobosiți, care trăiesc în ritmul inovației. E țara unde îndrăzneții escaladează zgârie-norii pentru a ajunge sus, printre nori, și se luptă cu sistemul pentru principii pe care le respectă cu sfințenie.

America nu se teme de nou, ci își extrage seva din noutate. America susține dreptul de a visa și de a trăi într-o lume tolerantă, în care fiecare persoană, indiferent de culoarea pielii, de origine sau de orientarea sexuală, își găsește un loc sub soare pentru a fi fericit.

Claude Lévi-Strauss, părintele antropologiei, spunea că detestă călătoriile și exploratorii. Cu toate astea, a făcut muncă de teren, care a stat la baza mai multor cărți de-ale sale. Așa sunt și eu. Am experimentat din plin viața de student, însă, oricât ar fi de extraordinari profesorii, oricât de multe poți afla răsfoind o carte, nu e suficient ca să ajungi să simți ritmul lumii. Trebuie, măcar pentru o scurtă perioadă, să explorezi singur locuri pe care deja le cunoști, deși nu ai fost acolo niciodată.

O călătorie în America e pe lista mea de lucruri ce trebuie făcute măcar o dată în viață. Cunosc America din filme, cărți și știri. Dar nu e suficient. Când voi începe masteratul, prin intermediul programului Work and travel, voi putea, măcar o dată în viață, să iau mic dejunul la Tiffany, în New York, să iau urma pașilor lui Elvis în Las Vegas și să mă bucur de șarmul orășelelor americane de pe Coasta de Est.

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_06

Work & Travel USA, un program cu tradiție

Orice tânăr își dorește independență. E țelul suprem în zilele noastre: să faci bani încât să-ți permiți să locuiești singur, să călătorești și să poți oferi mici bucurii în fiecare zile atât ție, cât și celor dragi.

Încă din 1948, prin legea privind educația și schimbul de informație, Guvernul american oferă șansa tinerilor dornici să experimenteze pe propria piele ceea ce au văzut doar în filme. De atunci și până astăzi, milioane de studenți din toată lumea își dau întâlnire în fiecare vară pe tărâmul tuturor posibilităților. Timp de 4 luni, munca se îmbină cu distracția și călătoriile.

DCIM100GOPRO

Cu CND Vacanțe Specialepașii pentru work and travel în America sunt ușor de urmat. Singura condiție e să fii student și să-ți dorești să explorezi. Banii nu sunt o problemă, se oferă împrumuturi pentru studenți, până în 3000 USD, care acoperă costurile totale al programului, și care se returnează la întoarcerea din State.

Work and Travel Vacante Speciale face totul mai ușor, oferă asistență înainte de plecare, facilitând proceduri absolut necesare, precum solicitarea vizei pentru America, cât și în timpul verii.

Motive pentru eu aș alege programul work and travel

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_00

  • America e un melting pot, un punct în care culturile lumii se topesc. Ar fi cel puțin inedit să cunosc tineri din toată lumea, să aflu ce îi reprezintă și care le sunt dorințele, să descopăr cum se raportează ei la viață. Ar fi un bun exercițiu de autocunoaștere, m-aș redescoperi pe mine prin prisma celorlalți.
  • Eu și limba engleză am deveni prietene bune. Deocamdată, suntem vechi cunoștințe cu un trecut comun, care se reîntâlnesc destul de rar în prezent.
  • Aș avea șansa să vizitez marile metropole americane, moderne și agitate, dar și orașele mai tradiționaliste din sud, având în minte imaginea Tarei din romanul Pe aripile vântului.
  • Aș mânca semipreparate americane până aș ajunge să apreciez mai mult mâncarea gătită de acasă.
  • Aș experimenta o paletă largă de joburi, doar așa, să văd cum e să ai libertatea să alegi și să alergi după o curiozitate.
  • Principalul motiv e că, prin programul work and travel, aș ieși din zona mea de confort. Mi-aș spune mie, chiar înainte să folosesc un fluier pentru a opri un taxi în New York:  Nelimitează-te! Visează! Creează! Descoperă-te! Dezvoltă-te! Fii un tu mai bun! Eliberează-te de frici ca să ajungi acolo unde mereu ţi-ai dorit să fii! Lasă-te inspirat de cei din jur ca să poţi expira din tine răul şi rutina! Acoperă-te de frumos şi trăieşte-ți viața la superlativ!

 

Pentru SuperBlog 2017

 

Un gând despre „Numai pentru cei care vor mereu mai mult: Work & Travel USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s