Nu mai rezistam să-l aud pe Pierrot plângând. Era prea de tot, mă înfrigura, mă zăpăcea, mă întrista, mă îneca în apusuri de gânduri rele. Ce-i drept, el plângea zilnic din motive felurite. Se înțepa des în propriul trandafir, se lovea de secundele ce trec prea repede, era călcat de aripi de fluturi violeți violenți și confundat cu table de șah de bătrânii ce-și petrec timpul la mesele din parcuri jucându-se. Pălăria îi era folosită de vaci să se mulgă, de păsări să se ouă și de muncitorii de la drumuri drept șablon pentru denivelările din asfalt.

20171101_212632

Era un mare plângăcios, însă în ziua aceea făcea să plouă torențial cu lacrimi turbate și frustrări nestrigate. A fost drăguț, totuși, să-mi împrumute gulerul pe care mi l-am pus în cap, să mă apăr de valul de lacrimi, cât timp el se îneca în oftat.

– Vreau să fie 3 noiembrie 2017, înțelegi? Vreau acum, fix acum! Of, de ce nu se întâmplă nimic? VREAU, VREAU, VREAU! Vreau să văd la cinema filmul Dincolo de orizont! Vreau să vină extratereștrii din film cu mine acasă să ne fie viața SF, science fiction, thriller, dupidiblăr-triblăr, ciupidubiubi, începuse să fredoneze cu vocea pițigăiată Pierrot.

Beyond-Skyline-mic

Și continua să vorbească, să se plângă și să trăiască doar pentru sine…

– Vreau ca Frank Grillo să mă învețe să mă port ca un dur și Bojana Novakovic să-mi dea sfaturi pentru pletele mele blonde. Mi-e drag de ea, semănăm. Uite, am niște bucle superbe astăzi, zi-mi ceva drăguț, te rog, te rog! se pisicea Pierrot întruna.

 

Ușor-ușor, mă transformam într-un nor gri, care avea deasupra capului un alt nor gri care ploua și fulgera. Am plecat de acolo, păcălindu-l pe Pierrot că mă întorc până se uită el la trailerul filmului Beyond Skyline de 10 plus doi ori 3,5 ori.

Afară, pământul făcea striptease, doar copaci uscați sau goi, haine de frunze aruncate colo-colo, iarbă speriată de lumina rece și de apropiatul îngheț. Stolurile de păsări răspândeau parfum de călătorie.

giphy (1)

Din depărtare, între linii de cale ferată uitate de trenuri, se auzeau țipete de barbari cu viața în pericol și sânge șiroind din vene.

giphy (2)

De aproape, nici țipenie de om sau ceartă. Brusc, dintr-o magazie dărăpănată au ieșit armate de gorile și cavaleri cu armuri stridente. Liniile de cale ferată s-au căscat și au înghițit tot ce au putut.

Au rămas doi reprezentanți pe ringul nenumit. În partea dreaptă, o gorilă mare, neagră, dură, cu umbra mare cât un gând sumbru.

giphy (4)

În stânga, o ființă îmbrăcată în armură strălucitoare, decorată cu dragon și coif mare ca o pereche de clopote din marile catedrale, începuse să facă plecăciuni în fața unui public invizibil.

giphy (3)

Au început să se bată ca doi copii în curtea școlii, s-au tras de păr, s-au trântit în ierburile roșcovane. Se lupta Sălbăticia cu Mândria. Gorila se hrănea cu savoarea din oameni. Cu limba cât stelele, sugea bunătatea din omul bun, înțelepciunea din filosof, iubirea din iubitor. În schimb, cavalerul Mândrie împodobea vina cu veșminte aurite și egoismul din oameni îl făcuse zeu și i se închina.

Cu o pungă de popcorn, priveam spectacolul. Săreau în aer ca pe o trambulină invizibilă, alunecau pe fire de furie și se loveau cu furie de războinici ce luptă pentru petrol. Evident, aș fi putut să-i trag de urechi și să-i duc în fața lui Pierrot, să-i amărască subit cu lacrimi, dar era o pedeapsă prea dură pentru micii duri.

giphy (5)

Am filmat micul război al celor veniți de dincolo de orizont ca să-i sting pofta de film lui Poirrot. L-aș fi chemat, dar luptătorii s-au plictisit de lupta în doi, de îndrăgostiți ce vor să se despartă, dar nu-i lasă sufletul. S-au luat de mână și au traversat împreună porțiunea de cale ferată uitată de timp și trenuri, dispărând într-un portal al timpului căscat într-o magazie dărăpănată.

Pentru SuperBlog 2017

 

Un gând despre „Dincolo de orizont, suntem tot noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s