O ghicitoare populară sună cam așa:

„Dacă n-ar fi, lumea ar pieri;

Iar dacă multă este, lumea prăpădește.”

apa de izvor

Ghici, tu-făcut-din-70%-apă, ce e!

Apa e viață

Suntem parte dintr-un univers infinit și norocul a făcut să nimerim fix pe o planetă cu apă. Zău, suntem cei mai norocoși, cool & chic din univers pentru că nu numai că trăim pe o planetă ce ne dăruiește apă, dar și suntem făcuți din apă în proporție de 70%. Un om nu rezistă fără apă mai mult de 3 zile. Corpul uman ce nu primește apă suficientă, e supus bolilor. Lichidul vital e de neprețuit pentru umanitate. Apa ne face oameni.

 

apa de izvor

 

Vizualizează în minte drumurile pe care le parcurgi tu zilnic. Vrei, nu vrei, calci în noroi sau te stropește o mașină grăbită pe trotuar, te pătezi, te murdărești, preiei bacterii pe trup și pe haine, te schimbi, pur și simplu. Și apa călătorește zilnic prin orașele aglomerate. Doar că ea o face prin țevi care sunt și ele supuse timpului, ruginei și microorganismelor. Astfel că, de la stația de epurare și tratare, apa e posibil să se „murdărească” iar. Varianta cea mai bună pentru sănătate curată rămâne apa de izvor.

Închipuie-ți acum un izvor de apă pură, ce se naște dintr-un munte necălcat de picior uman. Forța apei delicate își face drum prin natură, în vale. Susură un cântec al energiei, printre stânci de neclintit de milioane de ani. Ia tot ce e mai bun și mai curat din puritatea aerului și a pădurilor falnice. Un astfel de loc e Mitrovo Polje, în Serbia. Acolo e îmbuteliată apa de izvor La Fântana în sticle PET de 0,5 l.

Marele avantaj al noilor sticle PET La Fântâna apă de izvor de 0,5 l e că sunt la un click distanță. Pot fi cumpărate online, la bax, și sunt livrate direct la tine acasă. Iar energia pe care apa o preia din măreția naturii, te face pe tine măreț și puternic la serviciu, acasă, în vacanță, la plimbare, în fiecare moment al vieții.

apa de izvor

 

Recunosc, mă îmbăt cu apă

În urmă cu câțiva ani, am renunțat la băuturile carbogazoase. De dragul apei, ce făcea draga de ea bine, stricau ele într-o clipită. Acum, o gură mică de suc acidulat, e ca o ploaie acidă în organism. În schimb, mă îmbăt cu apă plată și „mahmureala” de după are un efect magic, mă dedic întru totul planurilor și duc la bun sfârșit orice îmi propun.

În plus, am toleranță zero față de durere și când nu mă hidratez suficient, doare. Doare capul, dor ochii și tot ansamblul de organe se revoltă. Decât să intru în război cu mine, mă hidratez. Mereu port cu mine o sticlă de apă plată, bună și delicioasă.

Unii spun că sunt ca o rață, mereu în căutare de apă. Poate că așa și e. De când mă știu, dorm cu apa lângă pat. Nu îmi place doar să beau apă, ci să o și simt. Mă plimb prin ploaie de câte ori am ocazia, mă liniștește susurul izvoarelor și iubesc nemărginirea mărilor și a oceanelor.

apa de izvor

Eu și apa suntem într-o relație ce va dura până dincolo de adânci bătrâneți. Ne și văd peste 70-80 ani, pe ea într-un buzunar de trenci, purtat peste un deux-pieces, pe mine,  cu mersul agale, ușor trasă de spate, cu părul albit, făcând 3 pași pe oră și pauză de hidratare după un pas și jumătate.

Pentru SuperBlog 2017

Un gând despre „Apa ne face oameni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s