Mai un pic și se fac 50 de ani de când s-au căsătorit bunicii mei. Era într-o iarnă geroasă când și-au unit destinele într-o mică biserică de lemn din Ardeal. În alte ierni geroase, li s-au născut cei doi copii și i-au adus acasă în pătură de zăpadă pufoasă. Mi se pare normal ca sărbătorirea nunții de aur să aibă loc tot într-o iarnă, undeva la poalele unui munte falnic și măreț ca iubirea dintre ei. După îndelungi căutări, planu-i gata. Am hotărât să le ofer un weekend super maxi Royal.

Cum e un weekend super maxi Royal? Păi, începe miercuri și se termină tot miercuri. Putem lua drept repere zilele de miercuri, respectiv, duminică și, conform unor calcule simple, am avea timp cât într-un dublu weekend prelungit. Am putea să-i spunem săptămână weekendoasă, dar se revoltă dicționarele limbii române. De ce Royal? Pentru că am făcut rezervare în Poiana Brașov, la Hotel Royal, și, sper eu, se vor simți royalmente regește. De abia aștept să-i surprind și să le înmânez personal o invitație cu fir aurit la propria nuntă de aur, cu mențiunea pe plic Majestăților Sale Bunicilor Mei Iubiți. Parcă o și aud pe buni încercând să se sustragă ”Mămucă, nu trebuia să faci asta pentru noi, nu ne trebuie nouă nimic, vouă să vă fie bine”.

dsc_4162.JPG.1024x0

De ce Hotel Royal Poiana Brașov?

Pentru că are tot ce îi trebuie pentru o vacanță de vis. Hotelul din Poiana Brașov oferă condiții excelente de cazare, camere frumos amenjate, spațioase, toate dotate cu televiziune prin cablu, frigider, telefon, Internet wifi. În plus, are loc de joacă pentru cei mici, iar opțiunile pentru activitățile indoor sunt multiple: saună, bar, biliard, darts electronic, fotbal de masă.

dsc_0292.JPG.1024x0

 

M-am gândit la un sejur în țări străine, poate în Italia, Grecia sau Spania, dar nu îi reprezintă pe ei. Sigur le-ar fi dor de peisajele de vis din țara noastră, de farmecul iernilor carpatine, de ospitalitatea românilor, de bucatele alese, de cântul și jocul tradițional, dar, mai ales, de familie și prieteni. Ei trăiesc și simt românește.

De miercuri până sâmbătă, Majestățile lor bunicii mei vor petrece zile de aur, liniștite și relaxante, în împărăția munților. Îmi și imaginez cum se vor trezi în zori de zi, vor lua un mic dejun copios la Hotel Royal, apoi vor ieși să ia o gură de sănătate din aerul bogat în ozon pe terasa îmbrățișată de zăpada pufoasă, cu o cafea dulce în mâinile bunicului și un ceai de mentă pentru buni, acoperită de șalul crem peste puloverul de mohair.

53387980.jpg.1024x065576112.jpg.1024x0

Apoi, ar face plimbări cu sania trasă de cai prin orășelul de la poalele Masivului Postăvaru, ar urca cu telecabina sau telegondola pe munte, ar colinda micile magazine ale stațiunii, ar savura bucate delicioase la restaurantele cu specific românesc din Poiană și ar sfârși seara în sauna de la Hotel Royal sau în fața șemineului, cu o cană de vin fiert de la barul hotelului, cu bunicul cântând la chitară cântece învățate pe văi și pe creste în tinerețea lui de munțoman.

64150472.jpg.1024x0

Sâmbătă, familia întreagă, cu mic, cu mare, bebeluși, piticoți, părinți, bunici și prieteni s-ar reuni pentru petrecerea nunții de aur. Ceremonia de reînnoire a jurămintelor va avea loc la Biserica de lemn Sfântul Ioan din Poiana Brașov, iar petrecerea se va ține la Hotel Royal. Pe lângă camerele confortabile și spațioase, unitatatea de cazare din Poiana Brașov are și o sală de evenimente numai bună pentru o petrecere restrânsă în familie.

64150471.jpg.1024x0

În restul zilelor, mi-i imaginez pe bunici întinerind alături de cei mici. ”Încearcă tot ce se poate măcar o dată în viață și nu-ți fie frică de nimic”, i-ar spune buni nepoțelului ce urcă pentru prima oară pe schiuri sau fetiței cu cosițe aurii ce alunecă pe gheața patinoarului din Poiana Brașov. Îi văd reunindu-se pe pârtia pentru săniuș, apoi făcând îngerași în zăpada proaspătă și moale sau oameni de zăpadă care să-i reprezinte pe ei. Ne văd pe toți în telecabină, pregătiți pentru o ședință foto în familie, în înaltul munților, sau pe malurile lacului Miorița pentru pescuit la copcă.

 

Seara, parcă văd cum băieții încing o partidă de fotbal de masă, biliard sau darts la Hotel Royal, fetele, cu beteală colorată pe cap, își închipuie că sunt prințese. Cei mari, strânși lângă șemineu și videoproiector, privesc un filmuleț cu poze alb-negru scoase de la naftalină și urări din partea cunoscuților pentru bunici, cu ocazia aniversării celor 50 de ani magici de căsătorie.

19399759_1914121815516867_2281869690707564900_n53388005.jpg.1024x0

Pentru SuperBlog 2017

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s