Planeta Robomânt (fosta planetă Pământ), 2117, 4 octombrie

În aer, praf și puf, de la toate păsările cerului moarte și descompuse. Mase de nori colorate spălăcit și grețos plutesc amenințător și îngreunează chiar și vederea la distanță mică. Apa nu mai există, e doar mocirlă și gunoi în putrefacție. Pe maluri, cândva acoperite de nisip auriu și scoici perlate, în straturi, ca o grămadă de haine mototolite uitate pe un scaun, sunt pești morți, delfini, rechini și alte creaturi ale mării ce alunecă pe grăsimea slinoasă și deșeurile chimice deversate secole de-a rândul în oceanul planetar.

Orașele sunt cutii de plastic, iar satele au dispărut demult. Om cu părți omenești, inimă, creier, organe, gândire, sentimente nu prea mai e nimeni. Roboții dorm stivuiți unul peste altul, iar centrele comunitare nu mai au primărie, școală, spital, biserici și nici birturi. Pentru ce ar mai exista birturi dacă băutura nu mai are gânduri de omorât și sentimente de fentat?

Puțini sunt cei care au încă părți din carne, sânge și oase. Ca să reziste noului mediu, și-au înlocuit sistemul respirator cu țevi subțiri, conectate la o butelie de aer curățat cu niște chimicale mai puțin dăunătoare membrelor lor încă omenești. Când aerul curățat se termină, sângele începe să se coaguleze, iar carnea cade de pe oase. Atunci intervin mașinile Institutului de Mecanizare Fină. O tentativă de mână recreată din plastic se introduce în omul ce stă să moară, îi desprinde inima din trup, dacă mai are, apoi, îl conectează la un soi de greblă-aspirator ce sustrage firicelele venoase fir cu fir, o pompă suge sângele și-l combină cu anticoagulant pentru a fi folosit apoi în cercetările de laborator. Tot ce era cândva uman, rămas fleșcăit și ofilit de otrava din jur, e extras din noul cadavru de o mașinărie special făcută pentru fiecare parte a corpului cândva vie, înainte ca putrescina și cadaverina să facă imposibile operațiunile. Apoi, omul e reconstruit cu membre sintetice, din metal și plastic și introdus în marea bază de date a Robomântului, conducătorul suprem, ales prin vot direct de toate bolile din lume. Cei mai comozi și-au înlocuit deja toate membrele și toate organele, înainte să le moară toate, cu unele făcute în laborator, din materiale sintetice, rezistente la intemperii și la toxic.

De hrană nici nu se mai poate vorbi. Omul robotizat are incorporată o baterie care îl alimentează până ruginește. Bolile sunt singurele care mai mănâncă rămășițele de organe de pe leșurile cândva vii. Obezitatea, diabetul, cancerul, bolile auoimune, accidentele vasculare, alergiile, astmul s-au întrupat în monștrii odioși ce conduc comunitățile de roboți.

Planeta Pământ, 2067, 4 octombrie.

Reportaj la postul global de televiziune. Pe burtieră, un titlu cu litere de-o șchioapă: Legumele și fructele, ilegale de astăzi!

Imaginile de pe fundal creionează o fermă dotată cu tot ce-i trebuie unui om gospodar. E primăvară și soarele a înflorit totul în jur. Oamenii au ieșit să lucreze pământul, camera video redă prim-planuri cu mâinile muncitorilor, murdare și brăzdate de mici canale în piele. Apar planuri medii ce arată coșuri de nuiele pline de mere, pere, prune, piersici, caise, căpșuni, planul se lărgește pentru a surprinde un depozit plin de legume ce urmează să fie comercializate în timpul iernii. Voice-over-ul relatează: Stilul de viață tradițional și micii producători de legume și fructe devin istorie. De astăzi, marii producători alimentari sunt singurele surse de hrană legale ale planetei.

Reporterul, în stand-up, își începe mica alocuțiune: Un complet mondial de judecată a dat astăzi sentința în procesul Fast Food versus Slow Food. Industria alimentară a hranei procesate a avut câștigat de cauză. Oamenii vor putea de acum înainte să mănânce doar ceea ce furnizează marile lanțuri de restaurante fast food, iar creșterea fructelor, legumelor și chiar a animalelor în propria gospodărie devine ilegală. Dacă până acum lumea a fost divizată de curentul ce promova sănătatea și hrana bio, de astăzi, absolut toți oamenii trebuie să se conformeze și să cumpere doar ceea ce laboratoarele specializate în industria hranei procesate pot oferi. Pedeapsa pentru cei ce încalcă noua lege este de privare de libertate pentru 300 de zile și hrănirea exclusivă cu zahăr și uleiuri pline de pesticide, insecticide, antibiotice, fungicide, îngrășăminte, erbicide și ceară petrochimică. Astfel, odată eliberat, fostul condamnat ajunge la același nivel cu semenii săi și se poate adapta ritmului normal din societatea actuală.

Planeta Pământ, astăzi

Trăim într-o lume din ce în ce mai agitată. Ne forțăm să ținem ritmul cu schimbarea din lume și uităm de noi. Trăim pentru un viitor incert și uităm de prezent. Ne torturăm cele 60 milioane de celule din organismul nostru în fiecare zi prin mâncare nesănătoasă, dar gustoasă, prin băuturi carbogazoase, prin kilograme de zahăr ingerate din cele mai banale alimente, prin stres și neliniști legate de bani, imagine, carieră, care ne scurtează viața și ne îmbolnăvesc.

În condiții ideale, am putea avea o viață lungă, sănătoasă, fericită, petrecută alături de cei iubiți, într-o lume cu apă, aer și sol nepoluate. Dar lumea e din ce în ce mai murdară și toxică, atât fizic, cât și sufletește. Trebuie să avem singuri grijă de noi.

Conform piramidei lui  Maslow, structurată pe mai multe niveluri, oamenii nu pot evolua dacă nevoile de bază nu sunt satisfăcute. Iar la baza piramidei se află nevoile fiziologice primare, apă, hrană, adăpost. Ne putem construi un adăpost cu cele mai performante materiale de construcții, din păcate, când vine vorba de apă și hrană, lucrurile nu mai sunt atât de simple.

piramida-lui-maslowsursă foto: http://www.stefamedia.com

Statisticile arată că 81% dintre adulți nu consumă suficiente fructe și legume. Din ce în ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc de tineri sau chiar de mici copii, devenind dependenți de medicație pentru tot restul vieții. Bolile au devenit ceva banal și moartea e la tot pasul. Însă lucrurile se pot schimba!

O viață sănătoasă e o viață moderată, în care, printr-o hrană naturală și prin respectarea unor principii simple, continuăm evoluția naturală trasată de cei 50.000 de ani de existență ai speciei umane. Privind obiectiv, pare că secretul devenirii noastre ca oameni, fizic vorbind, e pământul, respectarea lui și acceptarea a ceea ce are el mai bun de oferit, de la legume, fructe, cereale, semințe, ierburi la uleiuri naturale.

logo-hurom_1504190816-300x300

”Lăsați hrana să vă fie medicament și medicamentul vostru să vă fie hrană”, spunea Hippocrate acum 2500 de ani. Cum ar fi, așadar, să ne începem dimineața cu un buchet de arome ascunse într-un pahar de suc 100% natural din fructe și legume delicioase?

Hurom HZ Alpha e rezultatul a peste 40 de ani de cercetare întru reconectarea omului cu natura, cu beneficiile pe care mediul înconjurător le poate oferi sănătății. Alimentele consumate crude sau sub formă de suc aduc organismului enzime care ajută digestia și absorbția nutrienților; în comparație, procesul de gătire distruge calitatea alimentelor și vitaminele pe care acestea le furnizează.

DKGf1fYUEAIGvq8hurom-hz-3

Storcătorul HUROM HZ Alpha are un design modern, numai bun pentru a fi integrat în bucătăria proaspeților căsătoriți, dar va aduce, la rându-i, prospețime și în bucătăriile mai tradiționaliste ale părinților sau ale bunicilor. Promoțiile Hurom sunt pentru toate buzunarele, iar sucurile proaspete și delicioase sunt numai bune pentru întreaga familie. Iubește sănătatea! Iubește-i pe ai tăi!

 

Pentru SuperBlog 2017

Un gând despre „Astăzi ca și mâine?

Lasă un comentariu